0172-476834

image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Activiteiten Boeken

ItaliŽ special huttentocht 18-38 jaar
Dolomieten Torbole 2018

Dolomiti di Brenta is een beroemd en zeer bekend wandelgebied. De Dolomieten zijn een bergketen in Italië, die deel uitmaakt van de Zuidelijke Kalkalpen. Typisch voor de Dolomieten zijn de gletsjers, de steile rotswanden en pieken, ontstaan door erosie en verwering. De Dolomieten zijn betoverend mooi. Ze lijken op natuurlijke beeldhouwwerken. De typerende en zeer markante bergformaties van de Dolomieten zijn zo indrukwekkend dat je ze niet snel zult vergeten. De grijze steile kalkrotsen van de bergen in de Brenta Dolomieten verkleuren tijdens het opkomen en ondergaan van de zon in een oogverblindende warme gloed. 's Morgens vroeg als de eerste zonnestralen de nevel verdrijven lijkt het alsof de lucht in de rotsen of het water worden weerspiegeld. En 's avonds lichten de grijze bergen rozerood op in de avondzon. Kortom, het is de hele dag door een prachtig en natuurlijk schouwspel.

Tijdens deze tocht kom je alleen op plekken waar je op eigen kracht kunt komen. Je hebt voor deze tocht een bepaalde uitrusting nodig om veilig door de route te kunnen gaan. Buiten bergschoenen met een goed profiel bestaat je basisuitrusting uit een klim- of integraalgordel, een klettersteigset en een helm. Deze hebben wij voor jou beschikbaar. Wij lopen vaak tot ongeveer 15.00 uur om daarna in de berghutten uit te kunnen rusten en de belevenissen van de dag door te kunnen nemen bij een lekker koud drankje binnen aan de bar of buiten nagenietend in het zonnetje.

We lopen deze week zelfs over 2 gletsjers en gaan gezekerd over klettersteig en Via Ferrata routes. Iedere dag lopen we over zeer gevariëerde paden en elke keer weer andere routes. Immense rotswanden, hoog oprijzende bergtoppen die zich door enkele laaghangende wolken duwen, lichtstralen die over de bergkammen schijnen en een spel met de schaduwen beginnen. Veel van die bergtoppen zijn vanuit de hutten te bereiken langs een netwerk van wandelpaden. Hoogtepunten tijdens deze tocht zijn zonder twijfel de Crosson di Brentei, een hoog uitstekende steenmuur en de Campanile Basso, de meest bekende hoge uitstekende bergtop van de Dolomieten, een bergtop in de vorm van een natuurlijke toren/piek van 400 meter hoog. De Cima Tosa met zijn 3173 m is de hoogste bergtop in dit gebied. Verder is dit gebied rijk aan gletsjers, bergmeertjes en beekjes.
Verblijf

Tijdens de tocht overnacht je in refugio’s die uitgerust zijn met bedden en dekens. Hier heb je dus alleen een lakenzak nodig. In de refugio’s verblijf je op basis van volpension, dus voor ontbijt, lunchpakket en avondeten wordt gezorgd. Onderweg is er voldoende gelegenheid om in een berghut iets te eten of drinken. Tijdens het wandelen draag je je eigen bagage. Een stevige, goedzittende rugzak is dus belangrijk. Ook dien je 2 liter water per dag mee te nemen!

Route: Hooggebergte (1400-2600 m) met flinke stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ± 4 tot 7 uur gelopen (excl. pauzes), waarbij een berggids continu aanwezig is.

Berghutten: Afwisselend comfortabele en eenvoudige 2/3/4- en meer-persoonskamers met bedden en dekens (zelf lakenzak of lichte slaapzak meenemen). Onze hutten hebben gastvrije eigenaars. Ontbijt, lunchpakket en diner zijn inbegrepen (van diner dag 2 t/m lunch dag 9).

Zelf meenemen: Rugzak van minimaal 40 liter, lichte slaapzak, goed ingelopen wandelschoenen, warme (fleece)trui, veldfles of bidon.

Het weer: Grillig weertype, het is overdag meestal warm en zonnig, maar het weer kan soms plotseling omslaan. Aan het einde van de middag koelt het sterk af.

Groep: Minimaal 6 personen in de leeftijd tussen 18 en 38 jaar.Van dag tot dag:

Dag 1: Vertrek vanuit Nederland.

Dag 2: Aankomst in de ochtend in Torbole. Tijd om de omgeving te verkennen of een duik te nemen in het meer. Je kunt, als je wilt, een tas met kleren voor de terugweg achterlaten bij de reisleiding op de camping. ’s Middags wandelen we in 2 uur rustig naar de eerste refugio, Montanara (1515 m), met een schitterend uitzicht op de Campanille Basso, Crosson en Cima Tosa. Er bestaat de mogelijkheid om een langere route te nemen. Deze langere route is ongeveer 4 uur lang waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het dal van Molveno. We overnachten deze nacht in Refugio Montanara van waaruit we een prachtig vergezicht hebben over de pieken van de bergen die we de komende week gaan bewandelen.

Dag 3: We staan 's morgens altijd vroeg op omdat het dan een prima temperatuur is om verder te gaan met de beklimming. In de middag is het vaak erg warm. Wandeling (± 6 uur) naar refugio Pedrotti (2491 m) met opnieuw prachtig uitzicht over de Campanille Basso en de Crosson, in het centrum van de Dolomiti di Brenta. Onderweg zien we overblijfselen van de eerste wereldoorlog. Bijvoorbeeld de "Via Bochette Alte", een sluiproute van de Italianen waarbij ze op een bijna ongeziene manier de duitsers konden ontwijken en toch over onbereikbare plaatsen de bergen konden doorkruisen zonder langs de gewone passen te moeten komen. Het is een route met vele ladders, staalkabels en stalen pennen in de muur. Elk stukje Via Ferrata is daar wel gezet onder iemands naam. We trekken dieper de Dolomieten in naar Pedrotti. Deze hut ligt vlak bij de plek waar we de volgende dag beginnen aan de Via Ferrata. Deze route wordt als de zwaarste ervaren omdat we hier de meeste hoogtemeters maken.

Dag 4: Wandeling (± 7 uur) naar refugio Brentei (2182 m). Er gaan meerdere routes naar deze hut. De leukste route is via de Via Ferrata of Klettersteig, genaamd de Bochette Centrale (meerprijs € 49,-). Spectaculaire stukjes met ladders en een pad met kabels om aan te zekeren. De speling van de zon met de wolken die langsdrijven geven prachtige beelden van de bergen hier. De ene ladder volgt de andere op, we klimmen langs beveiligde stukken en lopen op mooie, smalle paadjes van soms amper 30 cm breed (we zitten veilig vastgeklikt).  Met een klettersteigsetje en gezekerd aan een stalen kabel, lopen we dan hoog tussen de toppen door, die we de afgelopen dagen hebben kunnen bewonderen. Hopelijk is er weinig bewolking hier bovenin de bergen, dan heb je natuurlijk het mooiste uitzicht. Aan het einde van de Klettersteig kunnen we eventueel lekkere pannenkoeken bestellen bij Refugio Alimonta. Overnachting in Refugio Brentei.

Dag 5: Wandeling (± 3 uur) naar refugio Casinei (1950m). Hier kunnen we onze bagage achterlaten. Gedurende de volgende tocht welke 3 uur duurt (1,5 u heen en 1,5 u terug) komen we onderweg langs de watervallen van Vallesinella. Dit zijn metershoge brede watervallen langs rotsige bergwanden. De Vallesinella wordt doorsneden door een tak van de rivier Sarca en is bedekt met bossen met zilversparren en beuken tot een hoogte van 2000 m om dan over te gaan op een klassiek landschap van hoogtebergte. De loop van het water van de Vallesinella met zijn drie watervallen, genaamd bovenste, middelste en onderste vallen naar beneden in de vallei. Hierdoor is dit een betoverend landschap met natuurlijk onstane bruggen en bronnen. Voor degenen die nog genoeg uithoudingsvermogen hebben is de mogelijkheid om het dorpje Madonna te bezoeken, wat zeker een bezoekje waard is (1 1/2 uur heen en natuurlijk moet je ook weer terug). We overnachten in Refigo Casinei.

Dag 6: Wandeling (± 7 uur) naar de top Spinale. Bij de Refugio Spinale kunnen we lekker eten en hier genieten van de prachtige vergezichten. Op de terugweg zullen we door een zeer gevarieerd landschap  trekken.

Dag 7: Wandeling (± 6 uur) naar refugio Stoppani (2261 m) over prachtige bos- en bergpaden. We zullen via Madonna di Campiglio naar de hut trekken door een prachtig gebied. In Refugio Stoppani is een restaurant en er zijn diverse kamers om te overnachten. Hier worden we verwend met heerlijk eten en wat luxere kamers. Er is een mogelijkheid om lekker te badderen. 's Avonds is het genieten van de sterrenhemel.

Dag 8: Wandeling (± 8 uur) door het hooggebergte naar refugio Montanara. Via een prachtige route lopen we terug naar de 1e hut. Onderweg komen we bergmarmotten tegen en bij mooi weer gaan we op zoek naar het beschermde Alpenplantje "de Edelweiss". Tijdens het laatste stukje van onze tocht kunnen we prachtig uitkijken over het dal van Molveno en Lago di Molveno.

Dag 9: Wandeling (2 uur) naar Torbole. ’s Avonds vertrekt de touringcar naar Nederland. Je kan er ook voor kiezen om nog een weekje te blijven (7 nachten extra voor € 89, bekijk voor meer informatie over deze verlengweek de informatie van de reis op onze website Torbole 18-28 of 24-38 jaar) en lekker te relaxen aan het meer en eventueel één van vele excursiemogelijkheden bij te boeken (denk hierbij aan klettersteigen, klimmen en abseilen, parapenten, canyoningen, excursie Verona, windsurfen of zeekajakken).

Dag 10: Aankomst in Nederland.

Indien je in Torbole gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderde en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten. Tevens raden we je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 16-07 23-07 30-07 06-08 13-08
10 dagen 1-9 pers Verblijf in berghutten € 699 € 699 € 699 € 699 € 699
Inclusief:

Verblijf in berghutten o.b.v. volpension
Welkomstmeeting
Reisinformatie
Reisbegeleiding
Bovengenoemde prijzen zijn per persoon
Exclusief:

Verzekeringen
Maaltijden en dranken
Optionele activiteiten en excursies
Reserveringskosten Ä 31,50
Toeslagen/bij te boeken opties:

Verlenging 7 nachten - € 89


Ter plaatse:

Toeristenbelasting en campingpas p.p.p.n. (verplicht) - € 2
Milieuheffing p.p.p.n. (verplicht) - € 1.25
Extra informatie:

Busopstap A'dam-Utrecht-Eindhoven-Maastricht
boek nu v