0172-476834

image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Locatie Boeken

ItaliŽ special canyoning 18-38 jaar
Torbole Gardameer 2018

Glijdend, lopend en springend door een wild stuk natuur, dat duizenden jaren oud is en prachtig begroeid. Jezelf in de diepte gooien om op te duiken en verder te zwemmen. Abseilend tientallen meters naar beneden, waar kolkend en stromend water op je wacht om je mee te nemen tussen woest uitgesleten rotswanden. Een week lang je weg banen door verschillende bergkloven, met elk een geheel eigen karakter. Een week op plekken komen waar je anders nooit van je leven zult komen. Een week die je zeker niet snel zult vergeten.

Canyoning is een sport waarbij je gekleed in een neopreen pak (wetsuit), canyoninggordel en helm gewapend met touwen door een diepe uitgesleten kloof (canyon) trekt. Onderweg kom je onaangetaste stukken natuur tegen, maar veel spannender zijn de natuurlijke glijbanen, de sprongen en de watervallen waar je vanaf kan abseilen. Onze instructeurs leren je de basistechnieken voor het abseilen en andere truckjes die het leven in de canyon makkelijker maken, zoals springen, lopen en glijden.

We verblijven op camping Maroadi in Torbole. Deze sportieve camping ligt aan de noordkant van het Gardameer tussen de bergen en het meer. Voorafgaand of na afloop van deze canyonspecial kun je een week verlengen op camping Torbole. Je hebt dan alle tijd om naast canyoningen ook nog andere te gekke activiteiten te doen of wat van de prachtige omgeving te zien. Aan het Gardameer vind je leuke plaatsen die per veerboot te bezoeken zijn en wil je een dagje naar een stad dan kun je een bezoek brengen aan Verona of Venetië.Camping Maroadi

Omgeving:
 Torbole ligt aan het noordelijkste puntje van het Gardameer, tussen steile bergen. Torbole is een voormalig vissersdorpje dat, ondanks het toerisme, zijn charme heeft weten te behouden. Het centrum ligt op 15 minuten lopen. Het gezellige centrum van Riva del Garda ligt op slechts 20 minuutjes lopen over een fraai aangelegd wandelpad.

Ligging:  Direct aan het Gardameer op 500 meter van Torbole en 2 kilometer van Riva del Garda.

Faciliteiten: Receptie met wifi-punt, modern sanitair, bar, restaurant en een campingwinkel. Er is een tennis- en voetbalveld, je kan er tafeltennissen en fietsen en mountainbikes huren.

Je tent: Je overnacht in een 2-persoons bungalettetent op indeling met echte bedden. Als je alleen boekt dan overnacht je met een medereisgenoot in een tent (heren bij heren en dames bij dames). Liever een tent voor jezelf? Dat kan tegen betaling van € 99,- per week, je kan dit bij boeking aangeven. In de tent is stroom en verlichting aanwezig. Tijdens je verblijf kan er gebruik worden gemaakt van een compleet ingerichte, gezamenlijke kooktent. Ter plaatse kun je, eventueel met de medereiziger(s), een eigen koelkast huren voor € 30,- per week.

Lakenpakket: Voor € 11,- per persoon kun je een lakenpakket via ons huren. Wij zorgen dan dat er een dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop en hoeslaken aanwezig is. Mocht je hier gebruik van willen maken dan dien je dit bij boeking aan te geven.

Zelf meenemen:  Slaapzak, hoeslaken, kussen + sloop (mits je geen lakenpakket via ons huurt), theedoek, handdoekken, schoenen die nat mogen worden, ingelopen bergwandelschoenen, zaklamp en een rugzakje.

Vertrekdag: De touringcar vertrekt op maandag vanuit Nederland en is op woensdag weer terug in Nederland. Kom je met eigen vervoer, dan krijg je een korting van € 60,- p.p. en is je aankomst- en vertrekdag de dinsdag.Programma

Maandag: Vertrek per touringcar uit Nederland. 

Dinsdag: Aankomst op camping Maroadi in Torbole.  Er is tijd om te acclimatiseren en de omgeving een beetje te leren kennen. Met de reisleiding en instructeurs wordt het programma doorgenomen. ‘s Middags bespreken we het te gebruiken materiaal en de technieken die we de komende week gaan toepassen.

Woensdag en Vrijdag: 
Fun Canyon en Palvico, twee canyons waarin je de technieken steeds meer onder de knie krijgt. Dit heb je absoluut nodig voor de volgende dagen.

Zaterdag: Rustdag. Vandaag heb je de gelegenheid om aan het strand te gaan liggen, rivertuben, te klettersteigen of één van de andere activiteiten bij te boeken. ’s Avonds kunnen we optioneel een nachtcanyon doen!

Zondag (of eventueel zaterdag): Vione I + II, maar liefst twee canyons in 1! Zo ben je niet een dagdeel, maar de hele dag bezig met het canyoningen. Hier worden je abseiltechnieken op de proef gesteld. 

Maandag: Rio Nero laat je de adrenaline door je aderen stromen. Diepe sprongen en gladde glijbanen.

Dinsdag: Vandaag kun je lekker relaxen nog op het strand of gaan windsurfen of kajakken. 's Avonds vertrekt de touringcar weer richting Nederland. Maar natuurlijk kun je nog een weekje verlengen! Lekker luieren en bijkomen aan het Gardameer. 

Tijdens je verlenging kun je nog meer van de omgeving ontdekken door één van de vele activiteiten, die ter plaatse worden aangeboden, bij te boeken. Denk hierbij aan klettersteigen, klimmen en abseilen, zeekajakken, windsurfen of een excursie naar Verona of Venetië, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Woensdag: Aankomst in Nederland.Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 16-07 30-07 13-08
8 dagen 1-9 pers Bungalettetent met bed € 499 € 499 € 499
Inclusief:

5 kg handbagage
20 kg bagage
Vervoer per Royal Class touringcar
Campingkosten
Verblijf in bungalettetent met bed
Canyonactiviteiten in programma
Welkomstmeeting
Reisinformatie
Reisbegeleiding
Nederlands sprekende reisleiding
Nederlands sprekend activiteitenteam
Bovengenoemde prijzen zijn per persoon
Exclusief:

Voor overige kosten: zie ter plaatse
Maaltijden en dranken
Optionele activiteiten en excursies
Verzekeringen
Reserveringskosten Ä 31,50
Toeslagen/bij te boeken opties:

Lakenpakket p.p. - € 11
Verlenging 7 nachten extra - € 89
Alleengebruik tent 10 daagse reis - € 100
Voordeelpakket in verlengweek Torbole - € 65


Ter plaatse:

Toeristenbelasting en campingpas p.p.p.n. (verplicht) - € 2
Borg - € 100
Gasbijdrage p.p.p.w. - € 8.5
Milieuheffing p.p.p.n. (verplicht) - € 1.25
Stroom per persoon per week - € 7
Extra informatie:

Busopstap A'dam-Utrecht-Eindhoven-Maastricht
boek nu v