0172-476834

image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Locatie Activiteiten Boeken

Frankrijk eenoudervakantie huurtent
St. Crépin Franse Alpen 2018

Welkom in het mooiste en ruigste outdoorgebied in de Franse alpen: Les Hautes Alpes. Wij strijken neer in het prachtige gebied van Guillestre, met in de nabijheid bekende Tour de France klassiekers zoals de col de Lautaret, col de Izoard en col de Vars. Het ligt ook heel dichtbij de wintersportstad Briancon, wat alom bekend staat omdat er 360 dagen per jaar zon schijnt. In deze stad kun je geweldig winkelen. De nationale parken ‘Parc des Ecrins’ en het ‘Parc national du Queyras’ met bergtoppen ver boven de 3000 meter liggen ook in dit gebied. Rij via de historische Route Napoleon naar Guillestre of via een van de genoemde cols. De weg  ernaar toe is altijd prachtig. Aan de rand van Guillestre ligt het ford Mont Dauphin, wat een bezoek met kinderen zeker waard is. Rondstruinen door de droge slotgrachten, klauteren op de oude muren en sluipen door donkere gangetjes. 

Onze reisleiding organiseert superleuke activiteiten ter plaatse. Dit gebied leent zich natuurlijk uitermate voor een te gekke 1-ouder outdoorvakantie. Op deze bestemming kun je er iedere dag lekker op uit. Actief bezig zijn in de prachtige omgeving. Er zijn veel wateractiviteiten te doen zoals raften, kajakken en ducky raften. Je kan veel verschillende canyons doen en er zijn prachtige klettersteigroutes. Voor de jongste kinderen worden er ook activiteiten op en rondom de camping georganiseerd. Dat wordt een gezellige, actieve vakantie samen met de kinderen en de andere 1-oudergezinnen!Je kunt vooraf zelfs al voordelig een pakket met verschillende activiteiten boeken, zoals raften en klimmen en abseilen, voor meer informatie kijk onder 'activiteiten'. Dus heb je zin in een zonnige vakantie met actieve 1-oudergezinnen? Dan zien we je graag in Saint Crépin komende zomer!

Land : Frankrijk
Streek : Hautes Alpes
Plaats : Saint Crépin
Vanaf Utrecht : 1145 km
Valuta : EuroCamping de I'lle

Omgeving: Camping de I'lle is een driesterrenfamiliecamping, gelegen te midden van de Nationale parken ‘des Ecrins’ en ‘National du Qeuyras’.

Ligging: Rustige, schaduwrijke camping met veel bomen direct aan de rivier de Durance. Het dichtstbijgelegen dorp is Saint Crepin. Guillestre ligt op 6 kilometer, hier vind je gezellige restaurantjes, veel terrasjes en smalle winkelstraatjes. Ook zijn er diverse mega-supers aan de rand van het dorp.

Faciliteiten: Receptie, goede en nette sanitaire voorzieningen met gratis warme douches, wasmachines, restaurant met pizzeria en bar, jeu de boules baan, volleybalveld, tennisbaan, kampvuur faciliteit, Wifi en zwembad met peuterbadje en douches (voor heren is een strakke zwembroek verplicht in het zwembad).

Huurtent: Je overnacht in een compleet uitgeruste huurtent die geschikt is voor 4 personen. Er zijn 2 1-persoonsbedden en voor de kinderen 2 luchtbedden. Heb je meer kinderen of wil je een apart tentje voor de kinderen dan kun je voor € 59,- per kind per week een bijzettentje met luchtbed bijboeken. De compleet ingerichte tenten voor 1-ouders staan gezellig bij elkaar.

Lakenpakket
: Voor € 11,- per persoon kun je een lakenpakket via ons huren. Wij zorgen dan dat er een dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop en hoeslaken aanwezig is. Mocht je hier gebruik van willen maken dan dien je dit bij boeking aan te geven.

Schoonmaak: Je dient de tent na gebruik schoon achter te laten voor de volgende gebruikers. Liever niet poetsen op de laatste vakantiedag? Geen probleem, voor € 39,- doen wij dit voor je en dien je de tent veegschoon achter te laten.

Verzorging: Het verblijf is op basis van logies.

Vervoer: De reis is op basis van eigen vervoer. De aankomst- en vertrekdag is de zaterdag.

Het geheim van onze 1-ouderreizen: 
We organiseren al jaren actieve reizen, maar intussen kunnen we concluderen dat de 1-oudervakanties toch wel de gezelligste zijn. Kinderen maken van nature makkelijk contact met elkaar, maar de ouders sluiten al bijna even snel vriendschap. Dat komt vooral door de ontspannen 'niets-moet-en-alles-mag-sfeer' die er in het 1-oudergedeelte heerst. Alles is voor handen op deze bestemming, van een spannend ducky raft avontuur op de rivier tot een bezoek aan één van de plaatsen in de omgeving tot een rustig dagje op de camping. Ouders en kinderen hebben een fantastische, spannende, gezellige en onvergetelijke vakantie.Benieuwd naar de leeftijden van de kinderen van de 1-oudergezinnen die tot nu toe geboekt hebben?
Bijgaande overzicht wordt wekelijks geupdated.

 Leeftijd 6-8 8-10 11 12 13 14 15 16 17 18 19-21
 Geslacht J M J M J M J M J M J M J M J M J M J M J M
 14-jul  1      3                  1    1        1      1
 21-jul    1  1  1  1        1            1              
 28-jul  1    1    1        1  1    1      1              
 04-aug        1    2  1  1  1    1                      
 11-aug            1                  1              
 18-aug        1          1    1                      

 (De leeftijden die bij Saint Crépin campingplek staan komen op dezelfde camping)


Ter plaatse kun je bij onze reisleiding o.a. de volgende activiteiten boeken:
Canyoning: met een wetsuit aan volgen we de loop van een klein riviertje door een smalle kloof, soms moet je abseilen, dan weer glijden of springen, vanaf € 45,-
Raften: met zo'n 6 personen in een grote rubberboot proberen we de stroomversnellingen te bedwingen, vanaf € 38,-
Hydrospeed: op een kleine surfplank en met flippers aan gaan we de snelstromende rivier op, vanaf € 40,-
Via Ferrata: een klettersteigtocht langs ijzeren kabels, vanaf € 39,-
Klimmen / abseilen: klimmen en klauteren naar boven en abseilend weer naar beneden, vanaf € 35,-
Ducky raften: we gaan de snelstromende rivier op met een kleine rubberboot voor 1 of 2 personen, € 38,-
Bergwandelen: we lopen een route met prachtige vergezichten, € 19,-
Bivak: na een flinke wandeling slaan we ons kamp op voor de nacht en steken het kampvuur aan waar we ons avondeten bereiden, € 19,-
Welkomst BBQ: samen barbecueën om kennis te maken met ons en je medevakantiegangers € 15,- per volwassene, kinderen € 10,-

De genoemde prijzen dienen ter indicatie. Het is mogelijk dat activiteiten wegens onvoldoende aanmeldingen niet door gaan.

Indien je in St.Crépin gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderde en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten. Tevens raden we je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 14-07 21-07 28-07 04-08 11-08 18-08
8 dagen 2-4 pers Ingerichte huurtent € 449 € 479 € 479 € 499 € 479 € 449
15 dagen 2-4 pers Ingerichte huurtent € 849 € 899 € 899 € 899 € 899 € 0
Inclusief:

Campingkosten
Gebruik huurtent en inventaris
Welkomstmeeting
Reisinformatie
Reisbegeleiding
Nederlands sprekende reisleiding
Nederlands sprekend activiteitenteam
Exclusief:

Vervoer naar bestemming v.v.
Maaltijden en dranken
Voor overige kosten: zie ter plaatse
Optionele activiteiten en excursies
Reserveringskosten € 31,50
Verzekeringen
Toeslagen/bij te boeken opties:

Bijzettentje verblijf 1 week - € 119
Lakenpakket p.p. - € 11
Bijzettentje verblijf 2 weken - € 238


Ter plaatse:

Elektriciteit per acco per week - € 14.5
Gasbijdrage per acco per week - € 12.5
Borg - € 100
Eindschoonmaak (verplicht) - € 39
Toeristenbelasting en campingpas p.p.p.n. (verplicht) - € 2
Optionele activiteiten en excursies - € 0
Milieuheffing p.p.p.n. (verplicht) - € 1.25
boek nu v