0172-476834

image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Activiteiten Kaart Boeken

BelgiŽ Outdoorweekend 8-88 jaar
Remouchamps Ardennen 2018

Een heerlijk actief weekend in de Ardennen. Kom je alleen, met een vriend/vriendin, met je ouders, je kinderen of met je vrienden? Iedereen is van harte welkom! Met z'n allen en onder deskundige begeleiding gaan we een fantastisch weekend beleven. Wat is er mooier dan samen actief bezig zijn in de schitterende natuur?!

Op zaterdag gaan we naar Carriënta Outdoordome waar we de hele dag gaan klimmen, abseilen, tokkelen en nog veel meer. Op zondag gaan we in 2- of 3-persoons kajaks de rivier op en maken een prachtige tocht door de Ardennen. Ook maken we deze dag een prachtige wandeling door de bossen, waar we genieten van de omgeving, de natuur en de mooie vergezichten.

Carriënta Outdoordome is de mooiste steengroeve in de Benelux. Deze enorme steengroeve ligt op een kwartiertje rijden van camping Olympia en is compleet verbouwd tot een Outdoorarena vol met touwbruggen, netten, abseilplaatsen en nog veel meer spectaculaire activiteiten. Om in de groeve te komen moeten we eerst nog ‘even’ door een mijngang van 450 meter lopen. Maar éénmaal binnen valt je mond open van het uitzicht... Deze dag ga je in een groepje van circa 15 personen per instructeur in deze groeve actief bezig zijn. D.m.v. een touwladder klim je in een body van een helicopter die hoog in de groeve hangt. Eenmaal boven helpt onze instructeur je om aan de andere kant van de helicopter naar beneden te abseilen. Via een groot touwnet klim je naar boven. Eenmaal boven gaan je via de touwbruggen naar de tokkelbaan om vanaf het hoogste punt van de groeve naar beneden te tokkelen. Tussen de middag genieten we van onze lunch op een van de 2 overdekte lunchplekken in de groeve. Er is een outdoorbar waar je allerlei lekkere dingen kunt kopen. Om je een indruk te krijgen van de activiteiten in steengroeve Carriënta kun je onderstaand filmpje alvast bekijken: 

 Camping Olympia

Ligging: Op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, pal aan de kronkelende rivier de Amblève en op slechts 2 km van het toeristische plaatsje Remouchamps met diverse winkels, supermarkt, restaurants en de grotten van Remouchamps.

Faciliteiten: Receptie met Nederlands sprekend personeel, een vernieuwd sanitairblok met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine, omheinde speeltuin, voetbal- en volleybalveld, kampvuurplaats, fietsverhuur, tafeltennistafels, chill-lounge, bar, dartroom, tafelvoetbal, air hockey, 2 poolbiljarts, jeu de boules veld, bar met restaurant, BBQ terras, snackbar, centrale parkeerplaats en eigen discotheek.

Je tent: Je overnacht in een 2-persoons tent met echte bedden. Boek je alleen dan verblijf je op indeling samen met een medereiziger, heren bij heren en dames bij dames. Liever een tent alleen? Dat kan tegen betaling van € 39,- per week. De tenten van de deelnemers van het outdoorweekend staan gezellig bij elkaar. Je trekt het hele weekend samen met deze groep op. Vlakbij de tenten is een aparte kampvuurplaats.

Lakenpakket: Voor € 11- per persoon kun je een lakenpakket huren via ons. Wij zorgen dan dat er een dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop en hoeslaken aanwezig is. Mocht je hier gebruik van willen maken dan dien je dit bij boeking aan te geven.

Schoonmaak: Je dient de accommodatie na gebruik veegschoon achter te laten.

Verzorging: Inbegrepen zijn: ontbijt op zaterdag, lunch op zaterdag, BBQ (op het terras van de camping met uitzicht over de camping) op zaterdag (3 soorten vlees, salades, sauzen en stokbrood), ontbijt en lunch op zondag. Bij het ontbijt en de lunch wordt koffie, thee en melk geserveerd. Frisdranken, bier en wijn zijn voor eigen rekening. De maaltijden zijn in buffetvorm. 

Vervoer: Kom je met eigen vervoer dan kun je je auto parkeren op de parkeerplaats van camping Olympia. Reis je per trein dan kunnen wij je eventueel ophalen van station Aywaille.

Zelf meenemen: slaapzak, kussentje + sloop, hoeslaken (ook te huur voor € 11,- p.p.) en zaklamp en (wandel)schoenen met goed profiel (evt. regenjas en fleecetrui).Vrijdag: 
Aankomst tussen 17.00 uur en 20.00 uur. Als je je meld bij de bar dan krijg je jouw tent toegewezen. Je kan vooraf bij boeking aangeven of je gebruik wil maken van de avondmaaltijd op vrijdagavond (€ 10,- p.p.). Als iedereen is gearriveerd is er een welkomstmeeting in het restaurant waarbij je kennis kunt maken met je medereizigers en de instructeurs. 's Avonds kun je een drankje drinken in de bar of bijvoorbeeld een potje poolen.

Zaterdag:
Na het ontbijt vertrekken we per bus naar Carriënta Outdoordome waar we de hele dag in touw zullen zijn. De volgende onderdelen zullen onder andere aan bod komen: via ferrata/klettersteig, diverse touwbruggen, bushwalk, tokkelbaan, netklimmen, boulderen, abseilen en boogschieten. Rond het middaguur genieten we van een welverdiende lunch. Aan het einde van de middag drinken we samen nog wat in de outdoorbar alvorens we weer per bus naar de camping gaan. 's Avonds staat er een heerlijke barbeque voor jullie klaar. Daarna kun je darten, tafelvoetbalen of neem deel aan de Belgische bierproefavond (€ 15 per strippenkaart)

Zondag:
Na een heerlijk ontbijtbuffet starten we met een adventure walk met gps. De lunch wordt in het restaurant van de camping genoten en daarna gaan we kajakken. In 2- of 3-persoonskajaks gaan we de rivier op voor een mooie tocht waarbij we de Ardennen vanaf het water bezichtigen.
Aan het einde van de middag vindt de uitreiking van de outdoorkondes plaats en rond 17.00u kun je weer richting Nederland vertrekken.

Voor dit weekend dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzondere en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten.
Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 13-04 18-05 24-08 22-09
3 dagen 1-9 pers Bungalettetent met bed € 129 € 129 € 129 € 129
Inclusief:

Campingkosten
Verblijf in bungalettetent met bed
Outdooractiviteiten in programma
Welkomstmeeting
Reisinformatie
Reisbegeleiding
Nederlands sprekend activiteitenteam
Exclusief:

Reserveringskosten Ä 31,50
Overige maaltijden en dranken
Optionele activiteiten en excursies
Verzekeringen
Vervoer naar bestemming v.v.
Toeslagen/bij te boeken opties:

Avondmaaltijd op aankomstdag - € 10
Lakenpakket p.p. - € 11
Tent alleen gebruik - € 39


Ter plaatse:

Borg per acco - € 100
Toeristenbelasting en handelingfee p.p.p.n. - € 2.25
Milieuheffing p.p.p.n. - € 1.25
boek nu v