0172-476834

image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Locatie Activiteiten Kaart Boeken

BelgiŽ eenoudervakantie huurtent
Comblain-au-Pont Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een perfect toevluchtsoord voor actieve kampeerders. In de rijk beboste bergen liggen mooie wandel- en fietspaden en is er onder anderen de mogelijkheid om te klimmen, mountainbiken en kanovaren.

Camping le Confluent ligt op een unieke locatie. De rivieren de Ambleve en de Ourthe vloeien namelijk in elkaar over op het uiterste puntje van de camping. Le Confluent vertaald in het Nederlands naar 'de samenvloeiing'. Als basisvoorzieningen tref je een sanitairgebouw met gratis warme douches, een wasmachine en droger, kindercabine en warm tapwater aan. Verder hebben de gasten toegang tot het zwembad en kan er een gezellig potje midgetgolf gespeeld worden op de camping. In de taverne en op het terras aan het zwembad kun je genieten van een heerlijk Belgisch biertje of een goede kop koffie.

Comblain-au-Pont is een kleine plaats en gemeente in de provincie Luik. Het is een rustig dorpje met een kleine supermarkt, een aantal barretjes en een bakkerswinkel.

De camping biedt in de schoolvakanties een actief kinderanimatie programma aan en onze outdoor-instructeurs nemen jou en jongere waaghalzen graag mee op pad. Ga mee op avontuur op de mountainbike, peddel een relaxte kanotocht mee of klim en klauter een dag mee in de omgebouwde steengroeve 'Carrienta' met onder anderen Via-Ferrata routes en een tokkelbaan.

Land: België
Streek: Belgische Ardennen, provincie Luik
Plaats: Comblain-au-Pont
Vanaf Utrecht: 240 km
Valuta: EuroCamping le Confluent in Comblain-au-Pont

Omgeving: Comblain-au-Pont ligt op ongeveer een half uur rijden van Luik en ook in de plaatsen Spa en Aywaille kun je terecht voor een dagje uit.

Ligging: Tussen twee rivieren geklemd, op loopafstand van het bakkerswinkeltje, een barretje en het plaatselijke station.

Faciliteiten camping: Receptie, zwembad met ligbedden, speeltuin, sanitairgebouw met gratis douches, wasmachine en droger (tegen betaling), restaurant/bar met terras en gratis WIFI, snackcorner, 18-holes midgetgolfbaan, tafeltennis, verhuur vuurkorf en verkoop hout. 

Lakenpakket: Het is verplicht een lakenpakket via ons te huren voor €11,-p.p.. Er is dan een dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop en hoeslaken aanwezig.

Schoonmaak: Je dient de tent na gebruik schoon achter te laten voor de volgende gebruikers. Liever niet poetsen op de laatste vakantiedag? Voor € 29,50 doen wij dit voor je (je dient de tent dan wel veegschoon achter te laten).

Borg: Als je een tent hebt gehuurd dien je ter plaatse bij onze medewerkers een contante borg te voldoen. Deze is € 100,- per accommodatie en krijg je bij vertrek retour als de accommodatie veegschoon en de inventaris compleet en schoon is bevonden door onze medewerkers.

Huurtenten: 
Freecamp Classic huurtent voor 2 personen:
 Onze compleet ingerichte retro huurtenten zijn geschikt voor maximaal 2 personen en zijn van alle hedendaagse gemakken voorzien: Slaapcabines met comfortabele bedden (lattenbodems en luxe matrassen), fijne verstelbare stoelen, een houten vlonder in de tent met een keukenblok. Doordat de voorkant van de tent opgerold kan worden zijn we erin geslaagd de leefruimte visueel en praktisch te vergroten: binnen en buiten smelten hierdoor samen tot één grote living. Maximaal 2 personen, maximaal 1 volwassene.
De Freecamp 2 heeft de volgende inventaris:  2 x 1-persoons bed, 2 x Dekbed, 2 x Kussen, 2 x Luxe Standenstoel, 1 x Tafel, 1 x Keukenkast, 1 x Stekkerblok +CE Stroomkabel (indien stroom bijgeboekt), 1 x Koelkast (indien bijgeboekt), 1 x Verlichting (mits stroom is bijgeboekt), 1 x Houten Terras binnen, 2 x Bord glas, 2 x Dessertschaaltje glas, 2 x Koffie/Theemok glas, 2 x Multifunctioneel mes, 2 x Vork, 2 x Lepel, 2x Theelepel, 1 x Bestekbak, 1 x Thermosfles, 1 x Filterhouder, 1 x Kooktoestel, 2 x Pan, 1 x Koekenpan, 3 x Onderzetter, 1 x Snijplank, 1 x Spatel-Roerset, 1 x Blikopener, 1 x Kurkentrekker, 1 x Meng-Slakom, 1 x Afwasteil, 1 x Asbak, 1 x Bezem, 1 x Blik en Veger, 1 x Vuilnisemmer , 1 x Jerrycan, 1 x Gasfles, 1 x Gasslang, 1 x Gasdrukregelaar, 1 x Curverbox en 1 x Emmer. 

Freecamp Classis huurtent voor 3 of 4 personen: Doordat de gehele voorkant van de tent opgerold kan worden zijn we erin geslaagd de
leefruimte visueel en praktisch te vergroten: binnen en buiten smelten hierdoor samen tot één grote living. Maximaal 4 personen, maximaal 1 volwassene.
De Freecamp 4 heeft de volgende inventaris: 
1 x 2-persoonsbed, 2 x 1-persoons bed, 4 x Dekbed, 4 x Kussen, 4 x Luxe Standenstoel, 1 x Tafel, 1 x Keukenkast,
1 x Stekkerblok + CE Stroomkabel (indien stroom bijgeboekt), 1 x Koelkast (indien bijgeboekt), 1 x Verlichting (mits stroom is bijgeboekt), 1 x Houten Terras binnen, 4 x Bord glas, 4 x Dessertschaaltje glas, 4 x Koffie- / Theemok glas, 4 x Multifunctioneel mes, 4 x Vork, 4 x Lepel, 4x Theelepel, 1 x Bestekbak, 1 x Thermosfles, 1 x Filterhouder, 1 x Kooktoestel,
2 x Pan, 1 x Koekenpan, 3 x Onderzetter, 1 x Snijplank, 1 x Spatel-Roerset, 1 x Blikopener, 1 x Kurkentrekker, 1 x Meng-Slakom, 1 x Afwasteil, 1 x Asbak, 1 x Bezem, 1 x Blik en Veger, 1 x Vuilnisemmer , 1 x Jerrycan, 1 x Gasfles, 1 x Gasslang, 1 x Gasdrukregelaar, 1 x Curverbox en 1 x Emmer. 

Stroom: 
Tent zonder stroom (geen bijbetaling) 
Tent met stroom, zonder koelkast € 31.50 per week. 
Tent zonder stroom en met koelkast € 59.50 per week  

Keukenset: Je ontvangt bij aankomst een nieuwe keukenset met daarin: een vaatdoek, vuilniszak, pedaalemmerzak, bindstripje, doosje lucifers, afwasborstel, sponsje, zakje afwasmiddel en een toiletrol. 

Huisdieren: In de huurtenten zijn huisdieren niet toegestaan.

Verzorging: Het verblijf is op basis van logies.

Het geheim van onze eenoudervakanties: We organiseren al jaren actieve reizen, maar intussen kunnen we concluderen dat de eenoudervakanties toch wel de gezelligste zijn. Kinderen maken van nature makkelijk contact met elkaar, maar de ouders sluiten al bijna even snel vriendschap. Dat komt vooral door de ontspannen 'niets-moet-en-alles-mag-sfeer'. Alles is voor handen in Comblain Au Pont, van een spannend outdooravontuur in onze steengroeve Carriënta tot een rustig dagje op de camping. Ouders en kinderen hebben een fantastische, spannende, gezellige en onvergetelijke vakantie. Iets voor jou en je gezin?

Aankomst- en vertrekdag: zaterdag. De reis is op basis van eigen vervoer. Kom je met eigen auto dan kun je de auto parkeren op de parkeerplaats van de camping. Met de trein kun je komen tot station Aywaille en van hieruit neem je de bus richting Trois Ponts en stap je uit bij camping Olympia. 

Belangrijk om te weten: Deze reis wordt georganiseerd door Friends2Camp.nl in samenwerking met Labyrinth.


"Ik heb geen spijt van mijn keuze om met andere eenouders op vakantie te gaan, aangezien mijn kinderen bij aankomst al gelijk werden aangesproken door de andere kinderen op de camping. Daarna kon ik ze alleen nog maar bij het zwembad terugvinden. Dit is de derde dag en nadat we met de ouders en de kinderen een gezellig midgetgolftoernooitje hebben gespeeld op de 18-holes baan vertrokken de kinderen samen naar de rivier waar ze samen dammetjes zijn gaan bouwen. Met de andere ouders spraken we af dat we onze stoelen op zouden halen om langs de waterkant te gaan
zitten om te bekijken wat de kinderen voor moois samen aan het maken waren.
Het is een mooie en rustige natuurcamping en de hele week staan leuke activiteiten op het programma die we samen met de andere eenouders zullen ondernemen. Het is hier leuk,gezellig, actief en het is echt waar: als je kinderen het naar de zin hebben dan is deze vakantie ook voor jou een relaxte tijd!"Er worden volop activiteiten georganiseerd op en rondom de camping. Wil jij voordelig vooraf al wat vast zetten wat je tijdens je vakantie wil gaan doen boek van vooraf het actiefpakket voor € 33,- p.p. Je gaat dan gedurende je vakantie; Freek-footbike (leuke steptocht met mooie route door de omgeving), Pizza-avond (versier je eigen pizzabodem, wij bakken hem voor je af), Shooting (boogschieten/buksschieten/kruisboogschieten/blaaspijpschieten).

Animatie is inclusief; welkomstmeeting met gratis drankje, fakkeltocht voor de kinderen, kampvuur leren maken, wandeling door de omgeving naar het blauwe meer, gratis midgetgolftoernooi (kinderen t/m 17 jaar gratis, ouders voor € 2,50), kampvuur met worstjes. Verder organiseren wij nog een bingo-avond (€1,- per kaartje) en het afscheidsfeest op vrijdagavond. 

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken:
Om alvast een indruk te krijgen welke activiteiten wij aanbieden hebben we onderstaand een overzichtje gemaakt. De onderstaande activiteiten kunt u bij aankomst op de camping boeken. Bij de receptie ligt een formulier met de activiteiten waarvoor u zich kunt inschrijven. U kunt dit formulier op de aankomstdag af geven bij de betreffende medewerker. De instructeurs komen bij u langs om de betaling in ontvangst te nemen en met u de starttijd en plaats van vetrek door te nemen.

Onze outdoorinstructeurs nemen jullie mee met de activiteiten en zullen deze ook in alle zorgvuldigheid verzorgen. 

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken:

1. Steengroeve Carriënta
Deze oude steengroeve is omgetoverd tot een heus buitensport-paradijs waar u een uitdagend challenge parcours zult beleven. U gaat mee met één van onze gecertificeerde instructeurs die de veiligheid waarborgt. Om toegang te krijgen tot deze Outdoor Dome, moet u eerst door een aardedonkere tunnel die ongeveer 450 m lang is. Aangezien u geen hand voor ogen ziet is dit al het spannende begin uw actieve dag. De volgende onderdelen en activiteiten vind je in en om onze steengroeve: De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, tokkelen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), bushwalk, helikopterdropping, catcrawl etc. Een groot aantal onderdelen zijn aangelegd op verschillende nivo’s. Kijk ook eens op survival.nl/video of www.carrienta.com Have fun!
Kleding/schoeiseladvies: Stevige schoenen met goed profiel, regenjas. (Duur: ong. 11.00 – 15.30 uur € 42,- p.p.)

2. Vlottenbouwen en –varen
Met vier tonnen, zes palen en wat touwen gaan we ons eigen vlot bouwen. Onze instructeurs geven aanwijzingen en helpen waar nodig een handje. We beginnen eerst met een korte cursus knopen leggen zodat iedereen mee kan helpen. Als het vlot af is gaan we de rivier op en peddelen we een stuk met de stroming mee. (Zwemdiploma verplicht)
Kleding en schoeiseladvies: neem een droog setje kleren mee en doe schoenen aan die nat mogen worden. (€ 10,- p.p., dagdeel)

3. Outdoorsteppen op Freek Footbike
Vanaf camping le Confluent volgen we het fietspad wat vlak verloopt. We maken al snel meters. Leuke actieve tocht zonder al te veel inspanning.
Draag makkelijk zittende kleding en eventueel sportschoenen. (Vanaf 10 jaar, € 19,- p.p., dagdeel)

4. Shooting
We leren je te schieten met boogschieten, luchtbuks, gaspistool, katapult, blaaspijp en een kruisboog.
Na instructie gaan we zelf met pijl en boog proberen de roos te raken. Na de oefenronde maken we er een competitie van.
Blaaspijpschieten is voor jong en oud, maar daarom niet minder spannend. Net als een pijltje gedraaid van krantenpapier door een buis blazen, maar dan nu met een pijltje – waarmee je dwars door een blikje kunt schieten! (Vanaf 12 jaar € 15,- p.p., dagdeel)

5. Mountainbiken
We rijden op fietsen die speciaal aangepast zijn voor deze omgeving, de echte ‘Van Nicholas’ ATB. Een mountainbike met een inventief eenvoudig schakelsysteem en frame van uiterst sterk titanium welke stukje techniek u al snel het vertrouwen in de fiets zal geven.
Na instructie gaan we kijken of de ATB goed is qua hoogte en testen we het remmen. We maken groepjes voor beginners en voor gevorderden. Onze instructeur neemt u mee voor een intensieve tocht van een uurtje of 2.
We klimmen en dalen over verharde en onverharde bospaden en veldwegen door de prachtige natuur. En…. What goes up, must go down! (€ 22,- p.p., dagdeel, vanaf 13 jaar)
Kledingadvies: korte broek of broek met strakke pijp of trek een sok om je pijp, dit om te voorkomen dat straks je broekspijp tussen de ketting komt.

6. Kanovaren/kajakken
We maken gebruik van sit-on-top kajak voor 3 personen. Deze kajaks zijn breed en stabiel, ideaal voor de recratieve gebruiker. Zwemvest aan, peddel in de hand. Na instructie op de kant gaan we met de instructeur voorzichtig te water en varen een mooie en uitdagende route van ongeveer 12 km vanaf Hamoir tot kort voor Comblain la Tour. Afhankelijk van de stroming duurt de tocht over de rivier ongeveer anderhalf uur. (€ 22,- p.p., zwemdiploma verplicht, dagdeel)
Kleding: makkelijk zittende kleding en schoeisel dat nat mag worden en niet uit kan gaan (Teva of waterschoenen)

7. Adventure hike met tablet (GPS en opdrachten via tablet)
We hebben verschillende prachtige wandelroutes welke variëren in opzet en lengte maar allemaal zeker de moeite waard zijn.
Schoeiseladvies: schoenen die voldoende steun en stevigheid bieden en goed profiel hebben. Advies mee te nemen: Regenjas en rugzakje met drinken. (€ 10- per tablet, max. 6 deelnemers)

8. Larp shooting (Dagdeel, vanaf 12 jaar € 12,- p.p.)

9. Lampionnen - Fakkeltocht - Follow the light met een lampion aan een stok - 1,5 uur (Lampje € 1,- en fakkel € 3,- p.p.)

10. Minigolf op camping Le Confluent
Wie heeft het minst aantal slagen op deze 18-holes midgetgolfbaan? (t/m 17 jaar € 3,- en 18+ € 4,- p.p.)

Indien je in Comblain-au-Pont gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderde en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten.https://www.google.nl/maps/place/Camping+Le+Confluent/@50.480321,5.5893139,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x19ea0e0a4d4ce7d1!8m2!3d50.480321!4d5.5893139?sa=X&ved=0ahUKEwjC_Y6c4MXZAhWLh7QKHXBUAm8Q_BIIrAEwCg

Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 13-07 20-07 27-07 03-08 10-08 17-08
8 dagen 2 pers Ingerichte Freecamp Huurtent 2p € 158 € 178 € 178 € 178 € 178 € 158
3 pers Ingerichte Freecamp Huurtent 3-4p € 237 € 267 € 267 € 267 € 267 € 237
4 pers Ingerichte Freecamp Huurtent 3-4p € 316 € 356 € 356 € 356 € 356 € 316
15 dagen 2 pers Ingerichte Freecamp Huurtent 2p € 336 € 356 € 356 € 356 € 336 nvt
3 pers Ingerichte Freecamp Huurtent 3-4p € 504 € 534 € 534 € 534 € 504 nvt
4 pers Ingerichte Freecamp Huurtent 3-4p € 672 € 712 € 712 € 712 € 672 nvt
Inclusief:

Nederlands sprekend activiteitenteam
Reisinformatie
Gebruik huurtent en inventaris
Gasgebruik
Campingkosten
Exclusief:

Maaltijden en dranken
Reserveringskosten Ä 31,50
Optionele activiteiten en excursies
Verzekeringen
Stroomgebruik en evt. koelkast
Lakenpakket Ä 9.50 p.p
Milieuheffing Ä 3,65 p.a.p.n.
Toeristenbelasting Ä1,18 p.p.p.n.
Toeslagen/bij te boeken opties:

Stroomgebruik excl. koelkast (een week) - € 31.5
Actiefpakket Ardennen - € 35
Stroomgebruik + koelkast (een week) - € 59.5
Schoonmaakkosten - € 29.5
Stroomgebruik + koelkast (twee weken) - € 119
Stroomgebruik excl. koelkast (twee weken) - € 63


Ter plaatse:

Optionele activiteiten en excursies - € 0
Borg per acco - € 100
Extra informatie:

Deze reis wordt uitgevoerd i.s.m. Friends2Camp.nl
boek nu v